U bevindt zich hier: Home

Details SubsidieTerug

Loonkostensubsidie voor zieke of minder valide nieuwe werknemer

Als u een werknemer in dienst neemt die een uitkering krijgt vanwege een ziekte of een handicap, betaalt het UWV een gedeelte van het loon. Het gedeelte dat het UWV aan u betaalt is het verschil tussen de daadwerkelijke productiviteit van deze werknemer en het loon dat u werkelijk betaalt. Op deze manier kan iedereen meedoen aan de maatschappij.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor de loonkostensubsidie op een rij:

  • De werknemer krijgt hetzelfde loon als iedere andere werknemer die volledig productief is.
  • Er is door het UWV officieel bepaald hoeveel de nieuwe werknemer zelfstandig kan verdienen. Dit is zijn/haar loonwaarde (zie onder ‘Meer informatie’).
  • U ontvangt een vergoeding van het verschil tussen de berekende loonwaarde van deze nieuwe werknemer en het wettelijk bepaalde minimumloon. Deze vergoeding is de loonkostensubsidie.
  • Als u de nieuwe werknemer een hoger loon biedt dan het minimumloon, bijvoorbeeld vanwege de CAO, blijven deze extra kosten voor uw rekening.
  • De loonkostensubsidie geldt voor de gehele periode dat de nieuwe werknemer in dienst is. Wel wordt de nieuwe werknemer ieder jaar opnieuw gekeurd. Op basis van deze keuring wordt opnieuw de subsidie vastgesteld. Het kan ook zijn dat de subsidie wordt stopgezet omdat de betreffende medewerker (weer) voor 100% kan functioneren.

Vergoeding

De vergoeding is afhankelijk van de berekende loonwaarde van de werknemer en is maximaal 70% van het minimumloon. De loonwaarde van een nieuwe werknemer wordt bepaald door het UWV en uitbetaald door de gemeente waar de nieuwe werknemer woont.

Aanvragen

Loonkostensubsidie is aan te vragen bij de gemeente waar de nieuwe werknemer woont. Dit kan tot 3 maanden nadat de nieuwe werknemer bij u is begonnen.

Openstelling

Er is voorlopig geen einddatum bepaald voor deze regeling.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Via het werkgeversservicepunt kunt u meer informatie krijgen over de loonwaarde van de werknemer. Meer informatie is ook beschikbaar in het doelgroepregister op het werkgeversportaal van het UWV.

Meer informatie via UWV.

De vergoedingenwijzer wordt mogelijk gemaakt door A+O Metalektro in samenwerking met RT-M.