U bevindt zich hier: Home

Details SubsidieTerug

Baanbonus Drechtsteden

Wanneer u een werknemer uit een van de Drechtsteden met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt, kunt u een bonus van maximaal € 4.000,- ontvangen.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van de baanbonus zijn:

  • De kandidaat moet woonachtend zijn binnen de Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) en moet een bijstandsuitkering ontvangen. Het bedrijf mag buiten de Drechtsteden gevestigd zijn.
  • Uitzendcontracten mét uitzendbeding (situatie waarin de arbeidsovereenkomst tussen uitzendbureau en uitzendkracht eindigt zodra inlener de opdracht beëindigd) zijn uitgesloten van de baanbonus. Als een uitzendbureau een kandidaat een contract aanbiedt van 6 maanden of langer, dan moet deze als werkgever bij de aanvraag baanbonus aantonen dat er geen sprake is van uitzendbeding in het contract.
  • Er moet vooraf zekerheid zijn over de vaste contracturen waarmee de werknemer met het ingaan van het dienstverband, minimaal 6 maanden, uitkeringsonafhankelijk wordt. Hierbij gelden er geen minimum aantal uren, zolang de werknemer maar niet meer afhankelijk is van de uitkering. Per kandidaat verschilt de hoogte van de uitkering en het uurloon, waardoor het aantal uur dat een medewerker moet werken om uit de uitkering te komen niet is vastgelegd. Oproep- of 0-urencontracten zijn uitgesloten van de baanbonus.
  • De kandidaat moet voor minimaal 6 maanden in dienst te worden genomen.
  • De baanbonus kan na indiensttreding tot uiterlijk een jaar na start van de arbeidsovereenkomst worden aangevraagd.
  • De baanbonus kan alleen achteraf na 6 of 12 maanden aangevraagd worden.

 

Vergoeding

De vergoeding verschilt per contract. Indien de werknemer een contract van 6 maanden wordt geboden ontvangt de werkgever een bonus van € 2.000,-. Bij een contract van 12 maanden bedraagt de bonus € 4.000,-. De bonus kan bij een dienstverband van 6 maanden maximaal twee keer aangevraagd worden voor dezelfde werknemer door dezelfde werkgever. Indien er direct een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden wordt geboden, kan er na 12 maanden eenmalig een aanvraag worden ingediend.

Aanvragen

De Baanbonus kan door de werkgever digitaal aangevraagd worden bij Baanbrekend. Deze dient uiterlijk één jaar na start arbeidsovereenkomst bij de uitvoeringsorganisatie binnen zijn. De uitbetaling vindt plaats één maand na ontvangst van de complete aanvraag.

Openstelling

Aanvragen kunnen het gehele jaar door ingediend worden. Er is geen einddatum van de regeling bekend. 

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie vindt u via baanbrekenddrechtsteden en op overheid.nl. 

De vergoedingenwijzer wordt mogelijk gemaakt door A+O Metalektro in samenwerking met RT-M.