U bevindt zich hier: Home

Details SubsidieTerug

Techniekcoalitie Limburg

Voor het opstellen van een veranderplan bij Limburgse bedrijven is 40 uur externe ondersteuning per bedrijf beschikbaar. De financiële bijdrage ligt tussen de € 500,- en € 1.500,-.

Techniekcoalitie Limburg

De Techniekcoalitie Limburg (TCL) biedt praktische ondersteuning aan de Limburgse maakindustrie om het oplopend tekort aan goed opgeleid personeel in technische beroepen terug te dringen. Een snel veranderende marktvraag en verschillende technologische ontwikkelingen vragen om blijvende ontwikkeling van ondernemingen en werknemers.

Voorwaarden

De regeling kent de volgende voorwaarden en kenmerken:

  • Alleen bedrijven die zijn gevestigd in Limburg kunnen aanspraak maken op ondersteuning bij het komen tot een veranderplan.
  • In de aanpak staan bedrijf en de medewerkers centraal. De TCL-adviseurs helpen met raad en daad, praktische tools en goede voorbeelden uit de praktijk, zodat een vertaling naar een veranderaanpak gemaakt kan worden.
  • Ook biedt TCL steun om vanuit de veranderaanpak aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de medewerkers. Werknemers kunnen in gesprek gaan met loopbaancoaches of opleidingsadvies krijgen. Opleiden of bijscholen van medewerkers wordt via de aangesloten scholingsfondsen gesubsidieerd.
  • Ook voor zij-instromers biedt TLC kansen op ontwikkeling. In totaal zijn 40 zij-instroomplaatsen beschikbaar.

Vergoeding

Voor het opstellen van een veranderplan biedt TLC 40 uur externe ondersteuning. Opleiden of bijscholen van medewerkers wordt via de aangesloten scholingsfondsen gesubsidieerd. De bijdrage ligt tussen de € 500,- en € 1.500,- per traject.

Aanvragen

Interesse in TCL kan kenbaar gemaakt worden door het aanmeldformulier op de website in te vullen, waarna zo snel mogelijk contact opgenomen zal worden.

Openstelling

Aanmelden voor een traject is doorlopend mogelijk en kan zo lang het maximum aantal trajecten nog niet is bereikt.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie is op de website van de Techniekcoalitie Limburg te vinden.

Datum
30-10-2020
De vergoedingenwijzer wordt mogelijk gemaakt door A+O Metalektro in samenwerking met RT-M.