U bevindt zich hier: Home

Details SubsidieTerug

Ontwikkelbanen

Provincie Noord-Brabant voert samen met de regio Hart van Brabant en Jongerenpunt Midden-Brabant de regeling Ontwikkelbanen uit. Met deze regeling kan een bedrijf een jongere tussen de 18 en 27 jaar voor slechts netto € 300,- per maand aannemen.

Ontwikkelbanen

Voor jongeren zonder relevante werkervaring is het vinden van een baan, zeker in de coronacrisis, een opgave. Met een Ontwikkelbaan kan een bedrijf zonder risico en tegen lage kosten kennis maken met potentieel personeel. Zo krijgen werkzoekende starters uit Midden-Brabant de kans werkervaring op te doen en levert het begeleidende bedrijf een bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt. De jongere kan binnen het bedrijf zes maanden lang relevante werkervaring opdoen en krijgt hiervoor een vaste vergoeding van € 700,- per maand van het bedrijf en het bedrijf krijgt hiervan € 400,- per maand retour vanuit de regeling. De Ontwikkelbanen worden gefinancierd door de provincie Noord-Brabant, de regio Hart van Brabant en Jongerenpunt Midden-Brabant.  

Voorwaarden

De volgende voorwaarden gelden: 

  • Een Ontwikkelbaan is bedoeld voor een jongere tussen de 18 en de 27 jaar. 

  • De jongere moet woonachtig zijn in de regio Midden-Brabant (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg of Waalwijk). Er zijn geen voorwaarden verbonden aan de vestigingsplaats van het bedrijf dat de Ontwikkelbaan aanbiedt.  

  • Er is geen baangarantie verbonden aan de Ontwikkelbaan. Het bedrijf hoeft de jongere dus niet in dienst te nemen na afloop van het traject. 

  • De omvang van de Ontwikkelbaan is 24-28 uur per week.  

  • Het bedrijf dat de jongere begeleidt, hoeft geen erkend leerbedrijf te zijn. Wel gaat een bedrijf met het tekenen van de leerwerkovereenkomst de verplichting aan de jongere voldoende te begeleiden in zijn/haar werkzaamheden. 

  • De leerwerkvergoeding voor de jongere is € 700,- per maand.  

Vergoeding

Voor het aanbieden van een Ontwikkelbaan aan een jongere ontvangt een bedrijf een vergoeding van € 400,- per maand. 

Aanvragen

Het aanbieden van een Ontwikkelbaan begint met het aanmaken van een account via deze link. Na het invullen van de bedrijfsgegevens, neemt een medewerker van het Jongerenpunt contact op om de gegevens te verifiëren. Hierna kunnen Ontwikkelbaan-vacature(s) aangemeld worden via het platform. Op het platform kan gezocht worden naar kandidaten of gewacht worden tot een kandidaat zelf interesse toont naar aanleiding van de vacature.  

Openstelling

Vanaf januari 2021 kan er gebruikt worden van het platform voor Ontwikkelbanen. 

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:  

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

 

Meer informatie en relevante formats/documenten

Overige informatie

https://jongerenpuntmiddenbrabant.nl/ontwikkelbanen-werkgevers/

Datum
08-04-2021
Beschikbaar vanaf
20-01-2021
De vergoedingenwijzer wordt mogelijk gemaakt door A+O Metalektro in samenwerking met RT-M.